Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Koning is minder populair in corona-tijd

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn minder populair dan een jaar geleden. Dat staat in een nieuw onderzoek.

Voor het onderzoek is mensen gevraagd naar hun mening over de koning. Vorig jaar was nog 76% van de Nederlands tevreden met de koning, nu is dat 57%. Dat is nog de meerderheid, maar wel een flink stuk minder.

Maxima populair

Koningin Máxima is al jaren het populairste lid van de koninklijke familie. Dat is ze nog steeds: een ruime meerderheid vindt dat ze het goed doet.

Het vertrouwen in de koning is gedaald doordat hij een aantal dingen heeft gedaan waar veel kritiek op kwam. Zo ging hij met zijn vrouw en de prinsessen op vakantie naar Griekenland terwijl het toen in Nederland niet goed ging met corona.

Zakgeld Amalia

Ook zijn veel mensen het niet eens met het zakgeld van prinses Amalia. Als zij dit jaar 18 jaar wordt krijgt ze 1,6 miljoen euro. Bijna driekwart van de Nederlanders vindt dat veel te veel.

Niet begrijpen

En sommige mensen denken dat koning Willem-Alexander niet goed snapt wat normale Nederlanders meemaken in de corona-tijd. Ze vinden de koning te afstandelijk.