Sporters gaan offline uit protest tegen discriminatie

Veel sporters en sportclubs in Engeland posten vanaf vanmiddag vier uur niets meer op hun sociale media. Ze doen dat om aandacht te vragen voor haat en discriminatie online. Ze willen dat sociale media beter hun best doen om discriminerende berichten weg te halen.

De actie begon bij Engelse voetbalclubs. Daarna volgden nog veel meer sporters, zoals de hockeybond, de wielerbond, de rugbybond en de Formule 1-coureur Lewis Hamilton. Waarom hij meedoet vertelt hij in deze video:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De clubs en de sporters zullen tot maandagnacht niks posten. Ze hopen dat mensen discriminatie serieuzer nemen en dat het stopt.

De Nederlandse speler Georginio Wijnaldum van Liverpool doet ook mee met de actie:

Gini Wijnaldum
@GWijnaldum
The time for change is now. If you see any incidents of racism, hate and discriminatory abuse online, take action. Stop The Hate, Stand Up, Report It. #RedTogether
1 jaar geleden

Een woordvoerder van Twitter laat weten dat het bedrijf de regels strenger heeft gemaakt en discriminerende berichten zoveel mogelijk weghaalt.

De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft gezegd dat zij niet meedoen met de actie. Wel nemen ze discriminatie heel serieus, zeggen ze.

Bekijk ook