Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Veel mensen boos op Nederlandse voetbalbond: 'Ook hier online discriminatie'

Veel mensen zijn boos op de KNVB. Ze vinden dat de Nederlandse voetbalbond mee moet doen met een protest tegen online discriminatie. Veel andere sporters, clubs en sportbonden plaatsen dit weekend niks op sociale media zoals Instagram en Twitter.

Welk protest?

Veel sporters en sportclubs in Engeland posten tussen vrijdagmiddag en maandagavond niets meer op hun sociale media. Ze doen dat om aandacht te vragen voor discriminatie en haat online.

De actie is bedacht door Engelse voetbalclubs. Maar inmiddels doen ook veel andere clubs, sportbonden en sporters mee. Bijvoorbeeld Formule1-coureur Lewis Hamilton.

Ze hopen dat mensen online discriminatie serieuzer nemen en dat sociale media beter hun best gaan doen om discriminerende berichten weg te halen.

De KNVB zegt dat ook zij zien dat er online discriminatie plaatsvindt. Ze zeggen die berichten te verwijderen en daarover met Facebook te gaan praten. Maar met deze actie doen ze niet mee.

In Engeland is dit al langer een groot probleem. Die voorgeschiedenis kennen wij hier niet en dan komt een boycot uit het niets.

woordvoerder van de KNVB

Een groep mensen die de KNVB advies geeft over racisme en discriminatie vindt dit onbegrijpelijk. Ze vinden dat de KNVB wel mee moet doen met het protest. Volgens hen is online discriminatie ook hier in Nederland een groot probleem.

Stelling

Onze stelling van vandaag gaat over dit onderwerp. Hieronder kan je reageren.

365
Er is te weinig aandacht voor online discriminatie.
Eens81.4%
Oneens18.6%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken