Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Corona-uitbraak op hoogste berg ter wereld

Flink balen voor een groep van zo'n 30 klimmers. Zij moesten hun tocht naar de top van de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, afbreken door een corona-uitbraak.

De Mount Everest is de hoogste berg van de wereld. De berg is bijna 9.000 meter hoog en wordt ook wel het dak van de wereld genoemd. Hij ligt in Azië, op de grens van Tibet en het land Nepal.

Van twee klimmers is inmiddels zeker dat ze corona hebben. Zij werden ziek op zo'n 5.000 meter hoogte, in het basiskamp van de berg. Dat is een plek waar mensen slapen, wennen aan de hoogte en zich klaarmaken voor de klim naar de top. Veel andere klimmers maken zich nu zorgen.

De meeste mensen zijn bang voor de pandemie. Bij ons ook.

klimmer

Veel artsen zijn bang dat er nog meer klimmers besmet zullen raken. Toch wil de regering van Nepal dat het klimmen doorgaat. Vorig jaar werd de berg afgesloten. Maar omdat de klimmers het land veel geld opleveren, zullen ze dat niet zo snel nog een keer doen.

Bekijk ook