Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sportclubs willen weer helemaal open

Sportverenigingen hopen dat ze snel weer helemaal open mogen. De clubs zeggen dat veel minder mensen zich aanmelden dit jaar. Ook stoppen veel mensen met sporten bij een club.

Vooral bij binnensporten denken ze dat het komt door de strenge corona-regels. Bij turnen zijn er in een maand 600 nieuwe leden bij gekomen. Dat lijkt best veel, maar twee jaar geleden was dat nog 6000 leden per maand.

Judo

Door de corona-regels mag nu nog niemand binnen sporten, ook kinderen niet. Daarom gaan sommige sporten zoals turnen en tafeltennis helemaal niet door.

Soms proberen trainers een oplossing te vinden om toch te kunnen sporten. Bijvoorbeeld bij judoschool Van Dulken. De judoka's trainen nu in kleine groepjes in een lege parkeergarage.

Judo-les in een parkeergarage
NOS Jeugdjournaal

Buitensporten mogen wel, maar ook daar gelden corona-regels. Zo zijn er nog steeds geen competities en wedstrijden. Volgens sommige sportclubs vinden kinderen het daardoor minder leuk en haken ze vaker af.

Wat vind jij: is het nog leuk om in de corona-tijd op een sport te zitten? Of is het saai?

346
Het is saai om in corona-tijd bij een sportclub te zitten.
Eens43.3%
Oneens56.7%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Dinsdag is weer een corona-persconferentie. Dan maakt Mark Rutte bekend of de corona-regels versoepeld worden.