Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Onrust in Jeruzalem: Wat is er aan de hand?

Het is al een paar dagen onrustig in Jeruzalem. Gisteravond liep een demonstratie uit de hand. Zo'n 200 demonstranten en 17 agenten raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis.

De situatie in Jeruzalem is ingewikkeld. In de stad wonen Palestijnen en Israëliërs. Voor beide groepen is Jeruzalem een belangrijke stad. Dat komt omdat er veel religieuze plekken zijn, zoals de Tempelberg.

De Israëliërs zeggen dat het hun hoofdstad is. Maar de Palestijnen willen Jeruzalem ook als hun hoofdstad. Al jaren is er ruzie over wie er de baas is, en wie waar mag wonen.

Ook nu is er onenigheid. Een Israëlische rechter heeft besloten dat een aantal Palestijnse families hun huizen uit moeten. Ze zouden wonen op gebied dat niet van hun is. Volgens de rechter moeten ze plaats maken voor Israëliërs.

De demonstranten zijn daar boos over. Zij zeggen dat de Palestijnen al heel lang in die huizen wonen en recht hebben om daar te blijven.

Rustig blijven

De Verenigde Staten en ook Europese landen hebben de Israëliërs en Palestijnen opgeroepen om rustig te blijven en geen geweld te gebruiken. Of dat gaat lukken, is onduidelijk. Het lijkt erop dat er nog meer protesten komen.