Pretparken, dierentuinen en zwembaden waarschijnlijk weer open

Volgende week kunnen pretparken, dierentuinen en zwembaden waarschijnlijk weer open. Dat vertelde Mark Rutte tijdens een persconferentie over de corona-maatregelen.

De regering wil op 19 mei wat regels versoepelen. Ook muziekscholen, dansscholen en sportscholen zouden dan weer open kunnen. Er mogen dan maximaal 30 mensen naar binnen. Dat geldt ook voor de zwembaden.

Rustiger in de ziekenhuizen?

Toch is het nog niet zeker of deze versoepelingen echt doorgaan. De laatste dagen komen er iets minder corona-patiënten in het ziekenhuis terecht. De regering wil zeker weten dat deze daling doorzet. Alleen dan kunnen de versoepelingen doorgaan.

Zomervakantie

Er is ook goed nieuws voor de zomervakantie. Van de Nederlandse regering mag je binnenkort weer naar sommige landen reizen. Dat betekent niet dat je daar zonder maatregelen heen kan. De meeste landen hebben zelf strenge regels ingesteld voor reizigers uit het buitenland.

Middelbare school

Mark Rutte vertelde ook dat terrassen langer open kunnen blijven, van 06:00 tot 20:00 uur. De middelbare scholen wil de regering weer helemaal openen. Dat zou pas later dan 19 mei kunnen, maar hopelijk wel voor de zomervakantie.

Stelling

De kans is dus groot dat dierentuinen, pretparken en zwembaden volgende week weer open zijn. Kijken jullie daarnaar uit? Reageer op onze stelling.

Ik heb het gemist om naar een zwembad of een pretpark te gaan.

14.574 stemmen

Deze stelling is gesloten

88% 12.926 stemmen

11% 1.648 stemmen