Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Opnieuw aanvallen in Gaza en Israël

De spanning tussen Israël en de Palestijnse gebieden loopt op. Er zijn demonstraties, gevechten, en er vallen doden bij raket-aanvallen en bombardementen. Afgelopen nacht waren er opnieuw aanvallen in Gaza en Israël.

Volgens de laatste berichten zijn in Gaza nu 122 doden gevallen. In Israël zijn 8 mensen gedood. Veel Palestijnen die in Gaza wonen, proberen te vluchten voor het geweld.

De situatie in Israël en de Palestijnse gebieden is heel ingewikkeld. Het heeft te maken met twee bevolkingsgroepen die er wonen: de Palestijnen en de Israëliërs. Al jaren is er ruzie over wie waar mag wonen en wie er de baas is.

Tot nu toe wordt vooral via de lucht oorlog gevoerd. Maar het Israëlische leger bereidt zich ook voor op een oorlog op de grond. Soldaten staan aan de grens met Gaza om dat gebied binnen te kunnen vallen. Maar of dat ook gaat gebeuren, is niet duidelijk.

Bekijk ook