Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nieuw reisadvies voor een paar landen

Voor sommige landen is vanaf vandaag het reis-advies veranderd. Het wordt niet meer afgeraden om erheen te reizen. Dat is onder andere het geval voor Portugal, Curaçao en Ierland.

Kleuren

Deze landen waren eerst 'oranje'. Dat betekent dat het sterk werd afgeraden om erheen te reizen. Als je toch ging, moest je als je terug kwam een negatieve corona-test laten zien. Maar nu zijn de landen 'geel'. Dat betekent dat je nog wel moet oppassen als je naar het land gaat, maar als je terugkomt hoef je geen coronatest meer te laten zien.

Het advies is veranderd om dat er in die landen steeds minder corona-besmettingen zijn.

Voor deze landen is het advies aangepast:

Geel: Finland, Ierland, Malta, Portugal (inclusief de Azoren en Madeira), de Noord-Egeïsche eilanden, Zuid-Egeïsche eilanden, Ionische eilanden, de Balearen en Canarische Eilanden, Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Rwanda en Thailand.

Groen: Saba en Sint-Eustatius.

Voor andere landen blijft de regering het sterk afraden om erheen te reizen.

Zomervakantie

Veel mensen denken na over wat ze komende zomer gaan doen. Misschien ben jij daar ook al mee bezig. Vind je het leuker om naar het buitenland op vakantie te gaan dan in Nederland? Reageer op onze stelling!

663
Vakantie in het buitenland is leuker dan in Nederland.
Eens71.7%
Oneens28.3%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken