Versoepelingen gaan door: pretparken en dierentuinen mogen weer open

Vanaf komende woensdag kan er weer iets meer in Nederland. De corona-maatregelen worden dan verder versoepeld. Dat heeft de Nederlandse regering vandaag bekendgemaakt.

Ook veel kinderen zullen blij zijn met de nieuwe regels, want plekken zoals dierentuinen, attractieparken en binnenzwembaden mogen weer open. Hetzelfde geldt voor sportscholen, muziek- en dansscholen en bibliotheken. Op deze plekken blijven wel bepaalde regels gelden. Zo mogen er niet te veel mensen tegelijk samenkomen en moet er afstand gehouden worden.

Sporthallen open

Voor kinderen die binnen sporten is er ook goed nieuws. De sporthallen mogen namelijk weer gebruikt worden. Kinderen tot en met 17 jaar mogen daar alleen of met hun team sporten. Wel moeten de kleedkamers en douches gesloten blijven.

Terrassen

Sinds enkele weken zijn de terrassen weer open tussen 12:00 en 18:00 uur. Vanaf woensdag kan er op veel plekken ook ontbeten en gedineerd worden. De openingstijden worden namelijk verruimd. De terrassen mogen dan open om 06:00 uur en moeten dicht om 20:00 uur.

Rustiger in de ziekenhuizen

De regering kondigde de versoepelingen vorige week al aan, maar ze besloten vandaag dat het ook echt gaat gebeuren. Het is de afgelopen week namelijk wat rustiger geworden in de ziekenhuizen. Er worden steeds minderen patiënten opgenomen met corona.

School tegenover de Efteling

De kinderen van bassischool De Veart zijn blij met de versoepelingen. Hun basisschool staat in Kaatsheuvel en kijkt uit op het beroemdste pretpark van ons land: De Efteling. Ook dat park mag woensdag weer open. In de video hieronder zie je hoe dat voor ze is.

Versoepelingen gaan door: pretparken en dierentuinen mogen weer open