Dit is de nieuwe bondscoach van de Oranjevrouwen

Mark Parsons wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. Hij volgt bondscoach Sarina Wiegman op. Mark Parsons is nu nog trainer van het Amerikaanse vrouwenteam Portland Thorns. Zij spelen in de hoogste divisie in de Verenigde Staten.

De nieuwe bondscoach zal na de Olympische Spelen bij Oranje beginnen. Zijn contract loopt tot en met het WK van 2023, met nog een optie voor de Olympische Spelen van 2024 als de Oranjevrouwen zich daarvoor plaatsen.

De voetbalbond KNVB is heel blij met de nieuwe bondscoach. Volgens hen is Mark Parsons een goede opvolger van Sarina Wiegman.

Hij is al acht jaar actief op het allerhoogste niveau en heeft met topspelers en toptalenten gewerkt.

Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal bij de KNVB

Mark Parsons heeft dus veel ervaring in het vrouwenvoetbal, vooral in de Verenigde Staten. Daar is de sport bij vrouwen erg groot. Het Amerikaanse team won al vier keer het wereldkampioenschap. Ook het afgelopen WK wonnen de Amerikaanse vrouwen.

Coach van het jaar

Sarina Wiegman is sinds januari 2017 de coach van Oranje. Dat jaar veroverde ze met de ploeg de Europese titel en twee jaar later haalde ze met Oranje de WK-finale. In december werd bekend dat ze na de Olympische Spelen bondscoach van Engeland wordt.

Afgelopen december won Wiegman een prijs voor 'coach van het jaar van een vrouwlijk voetbalteam' bij de FIFA Awards. Wij maakten daar toen deze video over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.