Op deze plekken kijken ze uit naar meer toeristen

Op de Zaanse Schans kijken ze uit naar meer toeristen

Veel Nederlanders hopen dat ze deze zomer op vakantie kunnen naar het buitenland. Op toeristische plekken in Nederland hopen ze juist dat veel buitenlandse toeristen hierheen komen. Het was het afgelopen jaar natuurlijk erg rustig en ze kunnen niet wachten om weer mensen te ontvangen.

Bijvoorbeeld Liona, zij woont op de Zaanse Schans. Dat is een plek waar normaal ieder jaar veel toeristen komen. Haar vader organiseert boottochten voor toeristen in het gebied.

Toeristen horen erbij. Het voelt nu alsof het gesloten is, in plaats van open.
Liona

Ook andere ondernemers hopen dat er snel weer toeristen komen. Zoals mensen met een restaurant of een winkel met souvenirs. Veel toeristen komen normaal op de winkels met tulpen af.

Wij moeten het echt hebben van mensen uit Azië, Amerika en Australië en die komen nog steeds niet. Zeker voor dit jaar is het al verloren, want het tulpenseizoen is nu al voorbij.
Justin Kooijman

De Zaanse Schans was in 2019 de meest populaire plek voor buitenlandse toeristen. Er kwamen toen zo'n 2,5 miljoen mensen naartoe.

Het is leuk als er weer meer toeristen naar Nederland komen.

8.280 stemmen

Deze stelling is gesloten

61% 5.063 stemmen

38% 3.217 stemmen

Nu zijn in Nederland alleen nog mensen uit groene en gele gebieden welkom. Groene landen zijn de Caraïbische eilanden Saba en Sint Eustatius. En code geel geldt voor onder andere Aruba, Bonaire, Curaçao en Portugal.

Eerder maakten we deze video over het reisadvies voor vakanties in het buitenland:

Nieuw reisadvies voor een paar landen