Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Skateboardster Keet mag bijna zeker naar de Olympische Spelen

Het is zo goed als zeker: drie skateboardsters mogen voor Nederland naar de Olympische Spelen. Roos Zwetsloot, Keet Oldenbeuving en Candy Jacobs kunnen deze zomer waarschijnlijk afreizen naar het toernooi in Japan.

Keet Oldenbeuving was al vaker in het Jeugdjournaal te zien. Ze is nog maar 16 jaar.

Het is erg vet dat we dit avontuur met zijn drieën mogen beleven.

Keet Oldenbeuving

Roos Zwetsloot en Keet Oldenbeuving werden derde en zesde bij een belangrijk toernooi in de Verenigde Staten. Daarmee eindigden ze hoog genoeg om zich te kwalificeren. Candy Jacobs kon door een blessure niet meedoen aan het toernooi. Maar omdat zij hoog op de wereldranglijst staat, mag zij waarschijnlijk ook naar de Spelen.

Eerste keer

Skateboarden is dit jaar voor het eerst een onderdeel op de Olympische Spelen. Er zijn twee onderdelen: Park en Street. De Nederlandse vrouwen komen in actie op het onderdeel Street. Daarbij skaten ze over een parcours met nagemaakte objecten uit de straat, zoals trapjes, bankjes, muurtjes en trapleuningen.

Over een week weten de skateboardsters zeker of ze hun reiskoffer moeten inpakken voor een reis naar Japan. Dan maakt de Nederlandse skateboardfederatie namelijk officieel bekend wie er voor Nederland gaan meedoen.

Bekijk ook