Podcast: Zitten kinderlokkers altijd in witte busjes?

In de nieuwste aflevering van de Jeugdjournaal-podcast beantwoorden Bart en Malou jullie vragen over kinderlokkers. Daar gaan veel wilde verhalen over rond, maar bestaan ze eigenlijk echt? Wat willen ze van kinderen? En wat kan je doen als je te maken krijgt met een online kinderlokker?

Psycholoog Iva Bicanic weet veel over het onderwerp en zij helpt ons antwoord te geven op jullie vragen. Zij legt uit wat kinderlokkers eigenlijk willen. En ze vertelt waarom het nooit (nooit!) de schuld van een kind is als die met een kinderlokker te maken krijgt. En je hoort het goede nieuws van Ilias, die lekker naar het strand gaat.

De podcast gaat ook over kinderlokkers online, want ook op sociale media proberen volwassenen soms contact te krijgen met kinderen. Volgens psycholoog Iva Bicanic is het soms best lastig om online kinderlokkers te herkennen, bijvoorbeeld omdat ze zich eerst voordoen als kinderen.

Zij vertelt dat je altijd goed moet opletten met wie je online praat. Als je twijfelt is het goed om het te overleggen met een volwassene uit je omgeving.

Het is lastig om te weten wie je online kunt vertrouwen.

9.882 stemmen

Deze stelling is gesloten

89% 8.885 stemmen

10% 997 stemmen

De vorige afleveringen zijn nog steeds te beluisteren. Elke week is er een ander onderwerp: wilde dieren in Nederland bijvoorbeeld, of de coronadip.