Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Protest in Italiaanse stad tegen cruiseschepen

In de Italiaanse stad Venetië hebben honderden mensen meegedaan aan een protestactie. Voor het eerst sinds de corona-crisis was daar weer een enorm cruiseschip. Veel bewoners zijn fel tegen de grote schepen vol toeristen in hun stad.

Honderden demonstranten waren met bootjes het water opgegaan. Eenmaal bij het cruiseschip werd er veel lawaai gemaakt en met vlaggen gewapperd.

De toeristen verpesten onze stad!

demonstrant

Honderden cruiseschepen varen al jarenlang naar het centrum van de stad. Daar verdienen restaurants en hotels veel geld aan. Maar veel bewoners vinden het te druk in in hun stad.

Venetië is een van de meest toeristische bestemmingen van Italië. Vooral de vele kanalen in het centrum trekken veel publiek.

Maar door corona werd het ineens rustig in Venetië. Een jaar lang waren er geen cruiseschepen en nauwelijks toeristen. Veel bewoners willen niet meer terug naar de oude situatie. Nu het eerste cruiseschip er weer is, zijn ze bang dat de overlast opnieuw begint.

Oplossing?

De regering van Italië heeft beloofd dat cruiseschepen in de toekomst buiten de stad moeten aanmeren. Maar dat kan pas als er speciale aanmeerplekken voor zijn gemaakt. Zolang die er niet zijn, gaan de acties tegen de cruiseschepen door.