Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Meer meldingen van overlast door kinderen sinds corona

Sinds corona krijgt de politie meer meldingen van overlast door kinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kinderen die schreeuwen op een voetbalveldje, hangen op straat of rommel maken.

Als iemand zich daaraan stoort, kan hij of zij de politie bellen. Daar wordt dan een melding van gemaakt. En dat gebeurde de afgelopen corona-maanden dus vaker.

Meldingen van jeugdoverlast door kinderen tot en met 14 jaar

15 maanden voor corona: 14.323

15 maanden tijdens corona: 24.586

De politie denkt niet dat de jeugd zich slechter is gaan gedragen. Omdat kinderen minder te doen hebben, zijn ze mogelijk wel meer op straat gaan hangen. De politie denkt ook dat mensen daar vaker last van hebben, omdat ze zelf vaker thuis zijn.

We hebben het idee dat mensen zich zijn gaan ergeren, omdat ze thuis kwamen te zitten om te werken of andere dingen te doen.

woordvoerder van de politie

Met vrienden rondhangen is niet verboden. Je krijgt dus niet zomaar een boete. De politie probeert de problemen eerst op te lossen door te praten met diegene die de overlast veroorzaakt.

Minder overlast?

De politie denkt dat er snel minder meldingen van overlast komen, omdat de corona-regels steeds minder streng worden.