Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Enorme dinosaurus blijkt nieuwe soort

Onderzoekers hebben een nieuwe dinosaurus-soort ontdekt. Ze onderzochten een groot dino-skelet en nu blijkt het om een nieuwe soort te gaan. De enorme dino krijgt de naam Australotitan cooperensis.

Het skelet werd ruim 15 jaar geleden in Australië gevonden bij een boerderij. Na lang onderzoek blijkt het één van de grootste dinosaurus-soorten die ooit op aarde heeft geleefd. De soort is lid van de familie van titanosauriërs die 92 tot 96 miljoen jaar geleden leefden.

Lange nek

Het dier was waarschijnlijk 5 tot 6,5 meter hoog en 25 tot 30 meter lang. Dat is even hoog als een gebouw van twee verdiepingen. Hij had vermoedelijk een kleine kop, een lange nek, een staart en stevige poten. De planteneter leefde in Australië, toen het continent nog vastzat aan Antarctica.

Op het plaatje hieronder zie je hoe onderzoekers denken dat het dier eruit zag:

PeerJ - the Journal of Life & Environment
@PeerJLife
Meet Australia’s largest #dinosaur – Australotitan, the southern titan! A new giant sauropod from the mid-Cretaceous of Australia Read the full article https://t.co/YJwBm00fa5 @qldmuseum @BioSci_UniMelb @EromangaNHM #NewSpecies Image Credit: Vlad Konstantinov, @Aussiedinosaurs
3 weken geleden

Bekijk ook