Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen in Israël en Gaza krijgen hulp bij nare herinneringen aan oorlog

Het is nu bijna drie weken weer wat rustiger in Israël en de Palestijnse gebieden, zoals Gaza. Na hevige bombardementen en beschietingen is er een wapenstilstand afgesproken. Meer dan 250 mensen kwamen om, de meesten aan de Palestijnse kant.

Voor kinderen in Gaza en Israël was het niet de eerste keer dat ze met zulk heftig geweld te maken kregen. Het maakt veel indruk op ze.

In de nacht hoorden we heel vaak een sirene. Het hield soms niet op. Dan legden we matrassen in de bunker en sliepen we daar. Maar slapen lukte niet.

Tzofia

Sommige kinderen hebben veel last van die nare herinneringen aan het geweld. Zoveel, dat ze er hulp bij nodig hebben van een therapeut. Die helpt ze omgaan met hun angst en om nare herinneringen een plekje te geven.

Sommige kinderen zijn in de oorlog om het leven gekomen. En met de kinderen die het overleefden gaat het niet goed. Ze hebben geestelijk een klap gehad, net als bij eerdere oorlogen.

Maisa Saleh, therapeut

De meeste kinderen gaan inmiddels weer naar school. Hulpverleners proberen ze zo goed mogelijk te helpen.

Waarom is er al jaren geweld in Israël en de Palestijnse gebieden? In deze video leggen we het uit:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.