Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Moeder Marilyn over Jurriën Timber: 'Hij zei: mam, dit is geen spelletje meer'

Morgen begint het dan echt: het Europees Kampioenschap voetbal. En wie daar ook zeker in actie gaan komen zijn de mannen van het Nederlands Elftal. Hoog tijd dus om alvast een paar van de spelers wat beter te leren kennen. En wie kan nou beter over hen vertellen dan hun eigen moeder?

Vandaag vertelt moeder Marilyn over haar zoon Jurriën Timber. Zijn moeder is ontzettend trots op de oranje-speler. Het is voor het eerst dat hij bij het nationale elftal speelt.

Jurriën Timber is 19 jaar oud en geboren in Utrecht. Op zijn vierde begint hij samen met zijn tweelingbroer Quinten bij voetbalclub DVSU. Al snel worden ze gescout door Feyenoord en op hun 12de maken ze de overstap naar Ajax. Dit jaar speelt Jurriën dus voor het eerst bij het Nederlands Elftal. Quinten is dit jaar van Ajax naar FC Utrecht gegaan.

Al van jongs af aan draait alles thuis om voetbal. Samen met tweelingbroer Quinten speelt hij de hele dag, onder andere in de tuin en het grasveldje naast het huis. 'Het gras groeit niet meer, zoveel is er gevoetbald', vertelt Marylin.

Jurriën belt vaak met zijn moeder. Aan Annabelle vertelt hij hoe hij het tot nu toe vindt in het Nederlands Elftal:

Spannend niet echt. Ik vind het meer leuk en mooi dat ik hier tussen mag staan, tussen al die grote jongens.

Jurriën

Eerder ging Noortje langs bij de moeder van Frenkie de Jong. Dat interview kun je hier terugkijken:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.