Corona-vaccinaties aangekomen in Suriname

De corona-vaccins die Nederland naar Suriname heeft gestuurd, zijn aangekomen. In het vliegtuig zaten ook beademingsapparaten en andere hulpmiddelen. Het gaat al een tijd helemaal niet goed met corona in Suriname en artsen in het land kunnen de spullen goed gebruiken.

We zijn daar zeer verheugd om, aangezien wij gisteren, precies gisteren, door onze voorraden heen zijn.

minister van volksgezondheid in Suriname

Er zijn nu 90.000 vaccinaties aangekomen, maar er komen er meer. Uiteindelijk wil Nederland deze maand 750.000 prikken sturen. Daarmee kan iedereen in Suriname ouder dan 18 jaar gevaccineerd worden.

De vaccinaties die naar Suriname gaan, zijn van het merk AstraZeneca. In Nederland wordt het vaccin niet meer gegeven aan mensen jonger dan 60 jaar, omdat er een heel kleine kans is dat mensen er de ziekte trombose van krijgen. Volgens de Surinaamse minister van Volksgezondheid zijn de vaccins veilig genoeg. Ook zegt hij dat ze geen keuze hebben voor andere vaccins.

Vorige week vertrokken er Nederlandse artsen en verpleegkundigen naar Suriname. Zij helpen daar in de ziekenhuizen. De moeder van Timothy ging ook mee:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook