Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Geen schoolreisje voor deze kinderen, maar een schoolfestival

Sinds kort zijn pretparken, dierentuinen en zwembaden weer open. Tijd voor een schoolreisje, zou je kunnen denken. Maar daar denkt niet iedereen hetzelfde over.

Sommige scholen gaan er weer op uit. Vaak met de bus, gewoon zoals vroeger. Maar organisaties die scholen advies geven, vinden dat niet zo'n goed plan. Zij vinden de kans op verspreiding van het coronavirus te groot en adviseren niet te gaan.

Schoolfestival

Andere scholen hebben daarom besloten helemaal niks te doen. En weer andere scholen hebben een alternatief bedacht. Zo ook op OBS de Vogelzang in Spijkenisse. Daar was vandaag een schoolfestival.

Om alle hulpouders en leerkrachten bij elkaar te stoppen in bussen, vonden we eigenlijk onverantwoord. Daarnaast kom je op schoolreisje ook veel andere groepen tegen.

juf Larissa

Het schoolplein was omgetoverd tot een festivalterrein vol stormbanen en springkussens. Ook kon er gedanst worden en waren er plekjes waar je eten kon halen. Voor iedereen was er wat leuks dus.

Annabelle was benieuwd naar wat de kinderen er van vonden en ging langs. Je ziet het in de video bovenaan.

Ik wilde eigenlijk zelf op schoolreisje, maar dit is ook best wel cool. Het voelt eigenlijk net als schoolreisje.

Bauline

Bekijk ook