Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Geef vaccins die over zijn aan armere landen'

In veel rijke landen zoals Nederland is een groot deel van de bevolking al gevaccineerd. Maar in veel armere landen is dat anders. Daar is juist een groot tekort aan vaccins. Hulporganisaties willen dat rijke landen gaan helpen.

Aan het begin van de corona-crisis hebben rijke landen snel veel vaccins besteld. Daardoor konden ze maanden geleden al beginnen met prikken. Maar armere landen hadden daar geen geld voor.

Juist in de armere landen zijn ziekenhuizen minder goed en hebben ze veel minder doctoren. Daardoor is het heel gevaarlijk als daar het coronavirus uitbreekt.

Sabine de Jong, hulporganisatie Unicef

Unicef en andere hulporganisaties hebben nu een oproep gedaan aan zeven leiders van rijke landen, ook wel de G7 genoemd. Zij zijn op dit moment bij elkaar zijn om te praten over problemen in de wereld.

Goede hoop

Er is goede hoop dat de landen ook echt gaan helpen. De Amerikaanse president Joe Biden heeft al gezegd dat hij miljoenen vaccins aan armere landen gaat geven. De organisaties hopen dat andere landen dat voorbeeld volgen.