Koning brengt verrassingsbezoek aan oranje-straat

De huizen, bomen en ook de prullenbakken zijn oranje. Daarom is de Marktweg in Den Haag uitgeroepen tot mooiste oranje-straat van Nederland. En gisteren kregen de bewoners daar onverwachts bezoek.

Vlak voor de wedstrijd van het Nederlands elftal kwam koning Willem Alexander langs. Hij kreeg een rondleiding om alle versieringen te bekijken.

ANP

De koning kreeg na zijn bezoek wel veel kritiek. Hij had geen afstand gehouden en schudde handen van mensen die in de straat wonen.

De minister voor Zorg zegt dat iedereen zich aan de anderhalve-meter-regel moet houden, ook de koning. De woordvoerder van de koning heeft gereageerd en zegt dat het veel drukker was in de straat dan verwacht. Daardoor konden ze geen afstand meer houden.

Versiering

Er is dus veel oranje in de straat in Den Haag. Vind jij het belangrijk om het Nederlands elftal te steunen met versierde straten? Of kan dat ook zonder? Reageer op de stelling!

598
Hoe meer oranje versiering hoe beter.
Eens60.5%
Oneens39.5%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Jayden, Jason en Marciano wonen in de 'mooiste oranje-straat van Nederland'. We gingen een paar weken geleden bij ze langs, toen ze al druk aan het versieren waren:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.