Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Walvissen verstaan elkaar beter door minder toeristen

Het gaat goed met een groep walvissen bij de staat Alaska. Onderzoekers hebben ontdekt dat de dieren het fijn vinden dat er minder toeristen zijn.

Normaal gesproken gaan toeristen met motorbootjes de zee op om de walvissen te bewonderen. Dat maakt een hoop lawaai. Walvissen hebben daar last van. Ze kunnen daardoor minder goed met elkaar communiceren.

Walvissen kunnen met elkaar praten door te klikken met hun tong of een soort fluitende geluidjes te maken met hun bek en hun spuitgat.

Omdat het nu stiller is onder water kunnen de dieren elkaar beter horen. Ze kunnen daardoor in grotere gebieden jagen op voedsel. Onderzoekers weten dat doordat ze de geluiden hebben opgenomen met een speciale onderwater-microfoon.

Stillere schepen

Een organisatie die opkomt voor zeedieren wil nu dat er schepen gebouwd gaan worden die minder lawaai maken en dus voor minder overlast zorgen voor de walvissen.