Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Droom Van der Poel komt uit: fietsen in de gele leiderstrui

De gele trui dragen in de Tour de France is de grote droom van veel wielrenners. Voor de Nederlandse wielrenner Mathieu van der Poel komt die droom vandaag uit, nadat hij gisteren naar de eerste plek in het klassement fietste.

De gele trui is voor de wielrenner die op dat moment eerste in het algemeen klassement staat. Dat klassement gaat niet over één etappe, maar over wie er in alle etappes bij elkaar opgeteld het snelste is.

De Tour de France heeft 21 etappes.

Gisteren kwam Van der Poel als eerste over de finish. Kort daarna barstte hij in tranen uit, omdat hij moest denken aan zijn opa die anderhalf jaar geleden overleed.

Nooit in het geel

Ook zijn opa was wielrenner, deed mee aan de Tour de France en won zelfs zeven etappes. Maar hij reed nooit in de gele trui. Dat is Mathieu van der Poel nu dus wel gelukt.

Mathieu van der Poel poseert net als zijn opa Raymond Poulidor
Alpecin-Fenix

Vandaag kwam dus de beloning: rondfietsen in de gele trui. De kans dat hij die nog een paar dagen mag aanhouden, is groot.

Het is een droom die uitkomt. Het is bijna onrealistisch.

Mathieu van der Poel

Bekijk ook