Gaat Messi bij FC Volendam voetballen?

"We hebben geweldige vis!" Het is een van de argumenten waarmee de Nederlandse eerste divisieclub FC Volendam stervoetballer Lionel Messi hoopt over te halen om naar hun club te komen. En ze zijn niet de enige die het proberen.

Messi voetbalt al sinds zijn jeugd bij FC Barcelona. Maar sinds vandaag heeft hij de clubs voor het uitkiezen. Zijn contract is namelijk afgelopen. Dat betekent dat hij bij elke club kan gaan spelen, zonder dat die club geld moet betalen aan FC Barcelona.

FC Volendam ๐Ÿ”ถ

@fcvolendam

Hi @TeamMessi, some reasons to come to FC Volendam: ๐ŸŸ  We follow the philosophy of Johan Cruyff. ๐ŸŸ  You can play with one of Europe's topscorers. ๐ŸŸ  We have great fish. ๐ŸŸ  We have the most beautiful orange shirt in the world. You just have to sign. Hope to see you @ The Dijk. https://t.co/Qnga6hZxpY

Afbeelding bij tweet

1 juli 2021 โ€ข 10:46

Ook de Braziliaanse voetbalclub รbis wil wel een poging wagen. Zij staan bekend als 'de slechtste voetbalclub ter wereld', omdat ze ooit vier jaar op rij geen wedstrijd wisten te winnen. In het contract dat bij hen voor Messi klaarligt, staat dat hij niet te veel mag scoren en ze al helemaal geen kampioen mag maken. Want ze moeten natuurlijk niet te goed worden.

Hoog salaris

Toch is het onmogelijk dat Messi bij een van deze clubs gaat voetballen. Zijn salaris is namelijk veel te hoog. Alleen de grootste clubs ter wereld kunnen dat betalen.

Volgens de directeur van FC Barcelona blijft Messi daar gewoon voetballen. Hij zegt dat het niet lang zal duren voordat Messi een nieuw contract ondertekent.