Misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten

Peter R. de Vries is neergeschoten in Amsterdam. De beroemde misdaadverslaggever is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Peter R. de Vries was vanavond te gast bij een televisieprogramma. Na de uitzending werd hij op straat neergeschoten. Er is een paar keer op hem geschoten en daarbij is hij dus geraakt.

Omdat Peter R. de Vries als misdaadjournalist heel veel weet van criminelen en er vaak over praat, maakt hij veel vijanden. Hij vertelde eerder al eens dat Ridouan Taghi hem dood wil hebben. Taghi is een van de bekendste criminelen van Nederland. Hij zit op dit moment vast in een zwaarbeveiligde gevangenis.

Er wordt met heel veel agenten onderzoek gedaan naar de schietpartij. Dinsdagavond werden drie verdachten aangehouden, onder wie de persoon die vermoedelijk heeft geschoten. Twee van de verdachten zijn een Poolse man en een man uit Rotterdam. De derde verdachte is inmiddels vrijgelaten.

Geschrokken

Dat zo'n beroemde misdaadjournalist als Peter R. de Vries wordt neergeschoten is belangrijk en groot nieuws, waar veel mensen van zijn geschrokken. Niet alleen de politie, maar ook de regering in Den Haag houdt zich bezig met de zaak.

We hopen dat hij deze aanslag overleeft. Dat is nu het belangrijkste.
Mark Rutte, demissionair minister-president

Wil jij iets kwijt over dit nieuws? Hieronder kun je een reactie achterlaten:

Wil jij reageren op het nieuws over Peter R. de Vries?

Deze stelling is gesloten

Een paar jaar geleden gingen we langs bij Peter R. de Vries en beantwoordde hij vragen van kinderen. Dat interview kun je hier bekijken.