Italië wint EK voetbal na spannende finale

Italië heeft het EK voetbal gewonnen. De Italianen speelden in de reguliere tijd van de finale gelijk tegen Engeland, maar wonnen daarna met penalty's.

Engeland begon sterk aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut scoorde de Engelse speler Luke Shaw de 0-1. In de tweede helft zakte Engeland terug en kreeg Italië wat vaker de bal. In de 67ste minuut scoorde Leonardo Bonucci de gelijkmaker.

Spannend

Daarna waren er een hoop spannende momenten, maar het lukte beide teams niet meer om te scoren. Na reguliere speeltijd en de verlenging stond het nog steeds 1-1. Daarom liep het uit op penalty's.

Vind jij het leuk als er in een wedstrijd penalty's genomen worden? Reageer op de stelling!

Penalty’s maken een wedstrijd extra spannend.

8.249 stemmen

Deze stelling is gesloten

83% 6.891 stemmen

16% 1.358 stemmen

Italië nam de penalty's beter. Engeland miste er drie.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd:

Bekijk de samenvatting van de EK-finale Italië - Engeland

Het is de tweede keer dat Italië de Europese titel heeft veroverd. In heel Italië is de overwinning tot diep in de nacht gevierd. In de hoofdstad Rome verzamelden duizenden fans zich in het centrum.

In Engeland waren de fans natuurlijk minder blij. Bij het stadion waar de wedstrijd werd gehouden, werd het onrustig. Negentien agenten raakten gewond. De Britse politie heeft 49 mensen aangehouden.

Racisme

Ook online leidde het verlies van de Engelsen tot narigheid. Over drie zwarte spelers van het Engelse elftal die hun strafschoppen hadden gemist, werden allerlei racistische berichten geplaatst. De Engelse voetbalbond zegt geschokt te zijn. De politie onderzoekt de zaak.