Veel last van water in Limburg: mensen gered uit boerderij

Veel last van water in Limburg: 'we moesten ons huis uit zwemmen'

Verschillende plaatsen in Limburg hebben veel last van water doordat het erg hard heeft geregend. Sinds gisteravond zijn rivieren overstroomd en stroomt het water door de straten.

Snelweg

Bij de plaats Heerlen staat zelfs een hele snelweg onder water. De weg is dicht, en de politie waarschuwt mensen om ergens anders langs te rijden.

Code oranje in Limburg: A79 bij Heerlen onder water en dak bedrijfspand ingestort

De brandweer heeft in Heerlen drie mensen gered uit een oude molen. Het huis bij de molen staat onderaan een heuvel, en daardoor was er heel veel water naar binnen gekomen.

De molen staat anderhalve meter onder water. De man en vrouw die in de molen wonen, moest er door de brandweer zwemmend uit gehaald worden.
buurtbewoner tegen 1Limburg

Waarschijnlijk hebben mensen de komende dagen ook nog veel last van het water, want ook vandaag wordt er regen verwacht. In de hele provincie geldt code rood. Dat betekent dat het hard gaat regenen en erg hard kan gaan waaien. Op sommige plekken wel harder dan 100 kilometer per uur.

Weermensen denken dat de regen tot en met donderdagavond duurt. Het leger is ingezet om bijvoorbeeld te helpen met het neerzetten van zandzakken.