Kinderen over wateroverlast in Limburg

Kinderen over wateroverlast in Limburg

Gisteravond en vannacht heeft het opnieuw veel geregend op verschillende plekken in Limburg. Op veel plaatsen zorgt het water voor grote problemen. Er is veel schade aan huizen en bruggen, de stroom is uitgevallen en hele straten zijn overstroomd. Bijvoorbeeld in de plaats Valkenburg.

Er stroomt een rivier door Valkenburg die daar niet thuishoort. Dat maakt dat onze gemeente eigenlijk onbereikbaar is.
burgemeester van Valkenburg

Volgens de burgemeester hebben zeker 700 huizen geen stroom. Het centrum van de stad is slecht bereikbaar omdat bruggen kapot zijn. Het leger gaat daarom noodbruggen maken.

Inwoners van Valkenburg vertellen over het water

Zo zag het er gisteravond in Valkenburg uit:

Water stroomt door straten Valkenburg: 'Hier kun je niks meer aan doen'

Ook in Roermond blijft het water stijgen. Daar moeten waarschijnlijk honderden mensen hun huis uit en naar een veiligere plek.

Scholen

Op sommige plekken in Limburg bleven de basisscholen vandaag dicht. Premier Mark Rutte heeft gereageerd. Hij zegt dat het kabinet er alles aan zal doen om te helpen.

Je ziet de enorme, en soms ook de vernietigende kracht van water. Verschrikkelijk om te zien hoe dat mensen raakt, en huizen, bezittingen, auto's. Het is echt heel heftig. Heel veel respect voor alle hulpdiensten.
demissionair premier Mark Rutte

In deze video zie je beelden die vanuit de lucht zijn gemaakt, en zie je hoeveel water er staat:

Waterbassin in Hoensbroek dreigt door te breken: 'Ik zie het somber in'

Gisteravond zijn mensen uit verzorgingstehuizen naar een veilige plek gebracht. Ook wordt nu het leger ingezet om mensen uit hun huis te halen. Ook helpen militairen met het neerleggen van zandzakken.

Wil jij reageren op het nieuws over de wateroverlast in Limburg?

Deze stelling is gesloten