Nederlandse Oliver (18) wordt jongste astronaut ooit

De 18-jarige Oliver uit Tilburg gaat aanstaande dinsdag de ruimte in. Hij is dan de jongste ruimtevaarder ooit! De student mag mee met de eerste ruimtevlucht van miljardair Jeff Bezos.

Droom

Oliver hoorde een paar dagen geleden dat hij mee mocht in de raket van Bezos. Via een veiling konden mensen bieden op een plekje in het ruimtevaartuig.

Ook Oliver bood mee, samen met zijn vader. Ze hadden niet het hoogste bod, maar hij mag dus toch mee. Dat komt door zijn passie voor ruimtevaart en zijn leeftijd, zegt het ruimtebedrijf van Bezos.

Dit is een droom die uitkomt!
Oliver Daemen

De raket, die New Shepard heet, gaat vanaf een basis in Texas 100 kilometer hoogte de in. Daar is geen zwaartekracht. Daarna keert het terug op aarde. De hele reis duurt ongeveer tien minuten.

Ik weet nu al dat dit de meest bijzondere tien minuten van mijn leven worden.
Oliver Daemen

Naast de jongste astronaut, zal ook de oudste astronaut ooit aan boord zijn van de vlucht. Bezos neemt naast Oliver namelijk ook de 82-jarige Wally Funk mee:

Vrouw van 82 wordt de oudste astronaut ooit

Het is niet de eerste keer dat toeristen de ruimte in gaan. Afgelopen zondag ging miljardair Richard Branson al naar de ruimte.

Deze man heeft de ruimte-race tussen miljardairs gewonnen