Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Vrijheidsdag' in Engeland: geen corona-regels meer

In Engeland gelden vanaf vandaag geen corona-regels meer. Zo zijn mondkapjes niet meer verplicht en hoeven mensen ook geen 1,5 meter afstand meer te houden. Nachtclubs en discotheken gaan weer open. De Britten noemen deze dag 'vrijheidsdag'.

Het gaat in het Verenigd Koninkrijk niet zo goed met het aantal besmettingen. Zondag kwamen er ruim 50.000 besmettingen bij. Toch worden de corona-regels afgeschaft. De Britse regering zegt dat het kan omdat de meeste mensen gevaccineerd zijn. Het is in ziekenhuizen niet superdruk en er overlijden ook steeds minder mensen aan corona.

Zorgen

Sommige wetenschappers maken zich zorgen. Zij zijn bang dat het over een tijdje toch weer te druk wordt in ziekenhuizen. Ook zijn ze bang dat er een nieuwe corona-variant ontstaat.

De Britse premier Boris Johnson zegt dat iedereen voorzichtig moet doen. Maar de vraag is of dat ook echt gebeurt.

Quarantaine

Op veel plekken in Engeland zijn grote feesten om vrijheidsdag te vieren. Boris Johnson kan daar zelf niet bij zijn. Hij zit in quarantaine omdat hij in contact is geweest met een andere minister met het corona-virus.