Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Gülsüm kan na 2 jaar haar familie in Turkije weer zien

Het is een heel speciale zomervakantie voor Gülsüm van 13. Ze kan na twee jaar eindelijk weer naar haar familie in Turkije. Ze heeft er lang naar uitgekeken en kan bijna niet wachten om te gaan.

Voor Gülsüm is de reis naar Turkije erg belangrijk. Haar ouders komen uit Turkije en haar zus Fatma woont er nog steeds en studeert er.

Leuke dingen doen

Donderdag vertrekt ze met haar moeder en broer naar Istanbul. Vanaf daar reizen ze naar Terme. Daar woont veel familie. Gülsüm heeft vooral veel zin om haar nichtje weer te zien. Ze gaan samen veel leuke dingen doen.

Naar het strand en koekjes bakken en misschien baklava maken.

Gülsüm over wat ze deze zomervakantie wil doen

Vorig jaar konden ze vanwege corona niet gaan. Corona is nu nog niet voorbij, maar Gülsüm denkt dat het nu veilig genoeg is.

Ik doe wel een corona-test en je moet daar op straat een mondkapje op.

Gülsüm

Turkije heeft code oranje. Dat betekent dat de Nederlandse regering zegt dat je er alleen naartoe moet gaan als dat écht nodig is. Als de familie terugvliegt naar Nederland moeten ze een corona-test doen.

517
Heb jij familie in een ander land wonen?
Favoriet maken