Buschauffeurs in Eindhoven mogen niet meer toeteren naar burgemeester

Een opmerkelijk verhaal uit Eindhoven. Een bus-bedrijf heeft aan alle buschauffeurs gevraagd om te stoppen met toeteren naar de burgemeester. Dat gebeurde nogal vaak als de burgemeester met zijn auto op de busbaan reed.

Op straat is er op sommige plekken een speciale weg voor bussen. Dat wordt de busbaan genoemd. Op die weg mogen in principe alleen bussen rijden, behalve in noodsituaties. Dan mag ook de politie, ambulance en brandweer erover.

In Eindhoven mag de burgemeester volgens het bus-bedrijf over de busbaan rijden. Sommige mensen vinden dat vreemd. Zo schrijft iemand op Twitter dat "de gemeente graag wil dat er minder auto's in het centrum rijden. Waarom mag de burgemeester dan zelf wel over de busbaan rijden? Dat is niet logisch."

Als buschauffeurs auto's zien waarvan ze denken dat die niet op de busbaan thuishoren, toeteren ze of maken ze een handgebaar.

busbedrijf Hermes

De burgemeester heeft zelf nog niet gereageerd op het nieuws. Iemand die dingen voor hem regelt heeft wel een reactie gegeven. Hij zegt dat de burgemeester het heel handig vindt dat hij over de busbaan mag. "Het is de kortste en snelste weg." Daarom zouden zij het fijn vinden als de chauffeurs niet meer toeteren.