Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen over afscheid Peter R. de Vries: 'Hij was een held'

In Amsterdam staat een lange rij voor theater Carré. Daar is vandaag het afscheid van Peter R. de Vries. In het theater staat zijn kist en daar kunnen mensen bloemen neerleggen of nog iets liefs tegen hem zeggen.

Volgens de politie moesten mensen 's middags soms wel drie uur wachten voordat ze Carré in konden. Omdat het erg warm is, deelt de gemeente flesjes water uit. Ook veel kinderen zijn komen kijken.

Hij is gewoon een held.

Jheliya

De deuren van het theater gingen rond 10.45 uur open en sluiten om 20.00 uur. Als het dan nog steeds druk is, blijft Carré misschien langer open.

De nabestaanden van Peter R. de Vries vragen of mensen geld willen geven aan Stichting De Gouden Tip. Die stichting wil onderzoek doen naar de verdwijning van Tanja Groen in 1993. Peter R. de Vries was voor zijn dood bezig met die zaak en probeerde het op te lossen.

Peter R. de Vries is afgelopen donderdag overleden. Een week eerder werd hij op straat neergeschoten.

Peter R. de Vries was verslaggever en presentator. Hij was vaak te zien in televisieprogramma's om te praten over politiezaken of rechtszaken.

Bekijk ook