Vliegtuigjes met boodschap erachter steeds populairder

Heb jij weleens een vliegtuig gezien met een spandoek erachter? Er vliegen steeds meer van dat soort reclame-vliegtuigjes over ons land. Sinds het begin van de corona-crisis is het een stuk populairder geworden.

Boodschap

Op zo'n spandoek kunnen hele verschillende dingen staan. Zo vloog er een tijdje geleden eentje over Nederland met de tekst "Frank, gewoon 4-3-3!". Die was bedoeld voor trainer Frank de Boer en ging over hoe het Nederlands elftal het beste zou kunnen voetballen. Maar ook als iemand jarig is wordt er weleens een vliegtuig geregeld.

We zien veel meer felicitaties. Dat komt alleen maar doordat mensen niet meer samen konden zijn.
luchtreclamemaker Daniël van Vliet

Volgens reclamemakers is goed weer ook erg belangrijk. Als er veel mensen op het strand zitten en er vliegt een vliegtuigje over, dan zien meteen heel veel mensen dat. Het weer kan het ook verpesten. Als het hard waait of het erg mistig is, mag er niet gevlogen worden.

Scholen

Ook scholen regelen weleens zo'n vliegtuigje. Bijvoorbeeld om leerlingen te feliciteren die geslaagd zijn voor hun examen.

Maarten Molenaar

@maartenmiller

Geslaagde examenkandidaten van GSG Leo Vroman worden via een vliegtuigje boven Gouda gefeliciteerd. https://t.co/orL7s7M4Et

Afbeelding bij tweet

2 juli 202117:02

Welke boodschap zou jij op een spandoek achter een vliegtuig willen zetten?

Deze stelling is gesloten