Oranjevrouwen balen van regels op de Spelen: 'We voelen ons gevangen'

De Oranjevrouwen zijn al twee weken in Japan voor de Olympische Spelen, maar vinden alle regels waar ze zich aan moeten houden best lastig. Ze zeggen dat ze zich 'gevangen' voelen.

We kunnen niet af en toe naar buiten om een frisse neus te halen. Dat is moeilijk. Helemaal als je alleen op een kamer zit die best klein is met WiFi die hapert.

Vivianne Miedema

In Japan zijn erg strenge regels voor sporters. En de Oranjevrouwen slapen ook niet in het olympische dorp, maar in andere plaatsen. Vorige week logeerden ze in een hotel met een tuin, waar ze af en toe naartoe konden. Sinds zaterdag slapen ze in een hotel waar nauwelijks ruimte is om naar buiten te gaan.

Meer landen

Volgens de Nederlandse voetbalbond KNVB vinden ook sporters uit andere landen dit moeilijk. Zij hebben samen met Britse en Canadese sporters aan de organisatie van de Olympische Spelen gevraagd of er iets kan veranderen.

Toch begrijpt Vivianne Miedema ook dat dit erbij hoort.

We weten dat deze Spelen niet normaal zijn. We kunnen daar wel honderd keer over zeuren, maar uiteindelijk moeten we gewoon op het veld presteren.

Vivianne Miedema

En dat presteren lukte gisteren zeker, want de Oranjevrouwen wonnen met 10-3 van Zambia.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.