Geen medailles voor Nederlandse skateboardsters, wel bij zwemmen

Geen medailles voor Nederlandse skateboardsters, wel bij zwemmen

De Nederlandse skateboardsters hebben geen medaille kunnen halen op de Olympische Spelen in Japan. In de voorronde eindigde Keet Oldebeuving als twaalfde, niet genoeg voor een finaleplek.

Roos Zwetsloot mocht wel naar de finale. Ze begon sterk, maar viel uiteindelijk. Daardoor verloor ze punten en werd ze vijfde, geen medailleplek dus.

Street

Zwetsloot en Oldebeuving deden mee aan het onderdeel street. Daarbij gaan ze een parcours af van dingen die je op straat tegen kan komen, zoals bankjes, trapleuningen, trapjes en muurtjes.

Hier kun je hun runs terugkijken:

Uiteindelijk werd het onderdeel gewonnen door de 13-jarige Momiji Nishiya uit Japan. Op de tweede plek eindigde Rayssa Leal, ook 13 jaar, uit Brazilië. De bronzen medaille ging naar de Japanse Funa Nakayama, van 16 jaar oud.

Wel winst bij zwemmen

Bij zwemmen pakte er wel een Nederlander een medaille. Arno Kamminga won zilver op de 100 meter schoolslag. Hij zwom die afstand in 58 seconden, goed voor een tweede plek.

Ik heb er echt geen woorden voor. Van tevoren wist ik dat ik hiertoe in staat was. Maar je moet het dan natuurlijk wel gewoon nog even doen.
Arno Kamminga na de finale

Kamminga is de derde Nederlander die een medaille verovert op deze Spelen.