Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Mishandelde Frédérique: 'Het gaat heel erg goed met me'

'Ik voel me heel goed. Ik voel me eigenlijk zoals normaal. En alle aandacht en alle liefde, dat waardeer ik heel erg.' Dat zegt Frédérique van 14. Afgelopen maandag werd ze mishandeld op straat. Haar vader deelde haar verhaal en daar kwamen veel reacties op.

In een telefoongesprek met het Jeugdjournaal vertelt ze hoe het nu met haar gaat en wat ze vindt van alle steun die ze heeft gekregen.

Wat is er gebeurd?

Maandagmiddag zou Frédérique zijn aangesproken door een jongen op straat. Haar vader zegt dat de jongen aan Frédérique vroeg of ze een jongen of een meisje was. Daarop antwoordde ze: 'Dat maakt toch niet uit? Ik ben wie ik ben, en jij mag zijn wie je wil zijn.' Vervolgens sloeg een jongen, samen met anderen, haar meerdere keren in haar gezicht. Ze brak haar neus, kaak, en mist een paar tanden.

Nu voelt ze zich een stuk beter. Ze zegt dat ze geen pijn meer heeft, maar dat haar lippen nog wel dik zijn en een aantal tanden los zitten. Haar neus is weer recht gezet en daarom kan haar gezicht nu langzaam gaan herstellen.

Frédérique heeft heel veel kaartjes en pakketjes ontvangen. Mensen uit het hele land willen haar op deze manier steunen. Ze vindt dat heel bijzonder.

Ik word heel emotioneel als ik alle briefjes lees. Je ziet gewoon hoe erg mensen met je meeleven.

Frédérique

Inmiddels zijn er zoveel pakketjes verstuurd dat Fréderique ze niet allemaal zelf kan houden. Daarom geeft ze een deel van de pakketjes weg. Er gaan pakketjes naar de voedselbank, verzorgingstehuizen en een kinderziekenhuis.

In deze video zie je hoeveel kaarten en pakketjes ze heeft gekregen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook