Op vakantie naar Zuid-Frankrijk? Mogelijk 6 uur vertraging

Mensen die onderweg zijn naar hun vakantiebestemming in het buitenland staan mogelijk uren in de file. Vooral in Frankrijk is het voor automobilisten veel stilstaan en zachtjes rijden.

Op de Europese snelwegen is het vandaag de drukste dag van de zomervakantie. Daarom wordt deze dag ook wel zwarte zaterdag genoemd. Ook op andere zaterdagen in juli en augustus zijn er veel files.

Volgens de ANWB is het dus vooral in Frankrijk heel druk op de weg. Mensen die onderweg naar de zee in het zuidoosten van dat land, hebben zo'n zes uur vertraging.

Op het kaartje hieronder zie je waar de lange files staan.

NOS

In onze uitzending van gisteren vroegen we om foto's van jullie reis. Jonathan en Christoph stuurden onderstaande foto's. Op hun weg naar Denemarken hebben ze achterin de auto een hut gemaakt van jassen.

En we gingen langs bij drie broers die vandaag met hun ouders op vakantie gaan. In de video hieronder zie je hoe ze zich op al die files voorbereiden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.