Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Pride Week van start: ook een speciale dag voor jongeren

Vieren dat je mag zijn wie je bent, dat is het idee achter de Pride Week. Dit jaar wordt het festival al voor de vijfentwintigste keer gehouden.

Wat is Pride?

Je kent Pride misschien wel van de botenparade waar ieder jaar veel mensen op afkomen. Dit jaar kan dat door corona weer niet doorgaan. Toch blijft de boodschap wel dezelfde: Pride vraagt aandacht voor de rechten van mensen uit de LHBTIQ+ gemeenschap, zoals homo's, lesbiennes en transgenders.

Om te laten zien dat ook kinderen welkom zijn op de Pride, was er vandaag een Youth Pride. Een speciale dag voor de jeugd dus.

Wij proberen een plek voor jongeren te creëren waar ze zich veilig kunnen voelen, als ze zich thuis of op school niet geaccepteerd voelen. Of juist wel. Iedereen is welkom.

Justin Hermsen, organisator

Milou ging langs bij het festival. Zij sprak met kinderen over waarom dit evenement zo nodig is.

Ik vind het best wel belangrijk, want heel veel kinderen durven bijvoorbeeld niet uit de kast te komen. Ik heb daar zelf ook ervaring mee en ik weet dus hoe fijn het is dat er aandacht voor wordt gevraagd.

bezoeker van de Youth Pride