Nieuwe functie Whatsapp: foto's en video's verdwijnen na bekijken

Whatsapp heeft een nieuwe functie. Gebruikers kunnen foto's en video's sturen die maar één keer te bekijken zijn. Daarna is het bestand niet meer te openen.

De foto of video wordt dus niet opgeslagen op de telefoon van de ontvanger. Facebook, het bedrijf achter Whatsapp, denkt dat veel gebruikers deze functie goed kunnen gebruiken.

Je kan de functie bijvoorbeeld gebruiken als je een foto wil sturen van nieuwe kleren die je aan het passen bent of van iets geheims zoals een wifi-wachtwoord.

Facebook, bedrijf achter Whatsapp

Facebook zegt dat gebruikers alsnog moeten nadenken over wat ze sturen. De foto's en video's zijn namelijk nog wel op te slaan door een screenshot of een schermopname te maken.

Zo stuur je een foto of video die maar één keer te bekijken is:

  1. Open een foto of maak er een met de camera in Whatsapp.
  2. Klik op het icoontje met de '1' erin. Deze staat naast het tekstvak.
  3. Stuur de foto.

De nieuwe functie moet er ook voor zorgen dat je minder foto's van anderen bewaart. Goed nieuws voor je telefoongeheugen dus.

Stelling

Hoe zit het met de foto's op jouw telefoon? Zijn de meeste van jezelf of staan er vooral andere mensen, dieren of dingen op? Laat het ons weten en reageer op de stelling.

518
Op de meeste foto’s op mijn telefoon sta ik zelf.
Ja40.3%
Nee59.7%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Vandaag waren we in een attractiepark in Limburg, om kinderen te vragen hoe het zit met de foto's op hun telefoon:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.