Medailleregen in Tokio: 2x goud, 1x zilver en 2x brons voor Nederland

Veel Nederlands succes op de Olympische Spelen in Tokio. De Nederlandse sporters wonnen vijf medailles: 2x goud, 1x zilver en 2x brons.

Hockey

De hockeyvrouwen wonnen goud. Ze versloegen Argentinië in de finale met 3-1 en zijn dus olympisch kampioen. Caia van Maasakker scoorde twee keer.

Baanwielrennen

In een superspannende finale bij het baanwielrennen streden Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen tegen elkaar om het goud en zilver. Uiteindelijk was Harrie Lavreysen de snelste.

Boksen

Nouchka Fontijn heeft een bronzen medaille gewonnen. De boksster verloor in de halve finale met 3-2 van de Britse Lauren Price.

Het is al heel lang spannend tussen ons. Je hoopt dat je vandaag je beste partij laat zien, maar dat was niet zo
Nouchka Fontijn

Fontijn bokst al 14 jaar op hoog niveau, maar maakt nu een einde aan haar carrière.

Atletiek

Sifan Hassan werd derde in de finale van de 1.500 meter. De Nederlandse atlete liep de hele race op kop, maar werd in de laatste halve ronde ingehaald door de Keniaanse Faith Kipyegon. In de laatste meters werd Hassan ook nog voorbij gelopen door de Britse Laura Muir.

Sifan Hassan tijdens de finale van de 1.500 meter

Sifan Hassan is erg blij met haar medaille. Maandag won ze ook al een gouden medaille op de 5.000 meter. En morgen staat ze in de finale van de 10.000 meter.

Ik ben hartstikke blij en heb echt mijn best gedaan. Ik heb al veel kilometers gelopen en moet nu focussen op morgen.