Stekelenburg stopt bij Oranje, Virgil van Dijk komt terug

De nieuwe bondscoach Louis van Gaal heeft bekendgemaakt welke spelers hij bij het Nederlands elftal wil halen. Op zijn lijst staan 25 namen. Deze kunnen nog veranderen, want pas over twee weken moet hij zijn selectie definitief bekendmaken.

Hieronder zie je de hele lijst.

De grootste verrassing is dat Maarten Stekelenburg niet op de lijst staat. De keeper stond tijdens het EK voetbal in het doel van Oranje, maar stopt als speler van het Nederlands elftal. Wel blijft hij keeper van Ajax.

Ook een van de uitblinkers op het EK, Denzel Dumfries, is niet uitgekozen door Van Gaal. Dumfries heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gespeeld voor zijn club PSV, omdat hij waarschijnlijk verkocht gaat worden aan een andere club.

Van Dijk terug

Virgil van Dijk is juist terug bij Oranje. Door een blessure kon hij maanden niet voetballen. Maar sinds enkele weken is Van Dijk weer fit genoeg om te spelen bij zijn club Liverpool. En binnenkort dus ook bij Oranje.

In de selectie zitten ook drie nieuwkomers. Devyne Rensch, Remko Pasveer (beide Ajax) en Tyrell Malacia (Feyenoord) speelden nog nooit in het Nederlands elftal, maar maken nu kans op een plekje bij de selectie.

Belangrijke wedstrijden

Begin september speelt het Nederlands elftal drie wedstrijden voor plaatsing voor het WK voetbal in 2022. Hieronder zie je welke dat zijn.

Programma Nederlands elftal