In deze wijk kan je plaatjes van je buren sparen

In deze wijk kan je plaatjes van je buren sparen

Misschien heb je zelf weleens voetbalplaatjes gespaard. In de wijk Schiedam-Oost hebben ze de voetballers ingeruild voor mensen uit de buurt. Verzamelaars kunnen er een heel stickerboek mee vullen.

De plaatjes kunnen geplakt worden in verschillende (bijzondere) categorieën: van levensredders tot mensen die ervan houden hard te zingen als ze alleen thuis zijn. En er staan ook kinderen in. Lennox (10) heeft zijn eigen plaatje en dat zorgt voor aardig wat bekendheid.

Onbekende mensen die hier langsrijden zeggen soms dat ze mijn plaatje hebben. Ik heb zo echt veel mensen leren kennen
Lennox

In totaal zijn er honderd verschillende plaatjes te verzamelen. En iedereen kan ze bemachtigen door langs te gaan bij één van negen winkels in de buurt die meedoen.

Elkaar leren kennen

Kunstenaar Maarten Bel bedacht het hele project, samen met het Stedelijk Museum Schiedam. Maarten hoopt dat de buurtplaatjes ervoor zorgen dat mensen in de buurt elkaar beter leren kennen.

Op een gegeven moment bedacht ik me dat ik mijn buren heel slecht ken. Toen kreeg ik een ingeving: het verzamelen van je buren.
buurtplaatjesbedenker Maarten Bel

Ook onze stelling van vandaag gaat over dit onderwerp. Zou jij graag meer over je buren willen weten? Laat het ons weten!

Het is leuk om je buren beter te leren kennen.

6.790 stemmen

Deze stelling is gesloten

84% 5.757 stemmen

15% 1.033 stemmen