Laatste Amerikaanse militairen vertrokken uit Afghanistan

Laatste Amerikaanse militairen vertrokken uit Afghanistan

De laatste Amerikaanse militairen zijn vannacht vertrokken uit Afghanistan. Het is voor het eerst in 20 jaar dat er geen soldaten uit de VS meer in het land zijn.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie deelde een foto op Twitter. Je ziet hoe de allerlaatste militair in het vliegtuig stapt voor vertrek.

Department of Defense 🇺🇸

@DeptofDefense

The last American soldier to leave Afghanistan: Maj. Gen. Chris Donahue, commanding general of the @82ndABNDiv, @18airbornecorps boards an @usairforce C-17 on August 30th, 2021, ending the U.S. mission in Kabul. https://t.co/j5fPx4iv6a

Afbeelding bij tweet

30 augustus 2021 • 01:57

De Amerikanen waren al maanden bezig hun leger terug te trekken uit Afghanistan. De laatste weken waren de militairen nog druk op en rond het vliegveld van Kabul, de hoofdstad van Afghanistan. Daar probeerden duizenden mensen het land te verlaten. De Amerikanen en militairen uit andere landen hielpen daarbij.

Nu de Amerikanen daar weg zijn, hebben de Taliban ook op het vliegveld de macht overgenomen. De afgelopen maanden veroverden zij bijna heel Afghanistan.