Oranje speelt gelijk tegen Noorwegen

Het Nederlands mannenelftal heeft gelijkgespeeld tegen Noorwegen. Het was een kwalificatiewedstrijd voor het WK.

Noorwegen wist in de 20ste minuut op voorsprong te komen. Na een hoekschop scoorde Haaland de 1-0. Maar dat was niet het enige slechte nieuws van het eerste deel van de wedstrijd. Daley Blind kreeg een gele kaart en mag de volgende wedstrijd, tegen Montenegro, niet meedoen.

Gelijkmaker

In de 36e minuut kon Oranje de gelijkmaker maken. Davy Klaassen tikte, na een voorzet van Wijnaldum, de bal in het doel van de tegenstander.

Daarna weet Oranje wel kansen te creëren, maar scoren lukt niet meer. De wedstrijd eindigt in 1-1.

Hier kun je een samenvatting bekijken van de wedstrijd:

Bekijk de samenvatting van Noorwegen - Nederland

Bondscoach Louis van Gaal baalt van de uitslag van de wedstrijd.

Volgens mij speelden we om te winnen. En dat is niet gelukt. Wij kunnen wel denken dat dit Nederlands elftal de top van de wereld is, maar dat is het dus niet.
Louis van Gaal

De nummer 1 van de poule mag rechtstreeks door naar het WK. Op dit moment staat Turkije op de eerste plek. Maar die speelde gisteren ook gelijk, tegen Montenegro. De voorsprong van Turkije is dus niet groter geworden.

Aanstaande zaterdag speelt Oranje tegen Montenegro en dinsdag tegen Turkije. Allebei die wedstrijden moeten ze winnen om eerste in de poule te worden.