Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nila (14) vluchtte uit Afghanistan: 'Ik was bang alles te verliezen'

Tot een paar weken ging Afghaanse Nila (14) gewoon naar school. In haar vrije tijd zong ze in een band. Maar sinds de Taliban de macht hebben overgenomen in Afghanistan, is haar leven helemaal veranderd.

Toen Afghanistan door de Taliban werd veroverd, was ik echt bang. Ik was bang alles wat ik in 14 jaar had bereikt te verliezen.

Nila

Inmiddels is Nila gevlucht. Midden in de nacht moest ze haar spullen pakken en vertrok ze met een deel van haar familie naar een plek in een ander land.

Protest

Eerder dit jaar protesteerde Nila tegen een wet die meisjes ouder dan 12 verbood om te zingen. Ze plaatste filmpjes online waarop ze zingend te zien was. Zo wilde ze opkomen voor de rechten van meisjes.

Maar de Taliban willen geen protest. Ze vermoorden zelfs mensen die protesteren. Juist daarom moest Nila nu vluchten. Waar ze precies is, kan ze dan ook niet vertellen.

Ik ben niet meer in Afghanistan, maar ook hier ben ik niet veilig. Mijn leven, en die van mijn familie, is nog steeds in gevaar.

Nila

Nila hoopt dat een ander land haar en haar familie komt helpen. Een land waar ze veilig kan wonen en waar jongens en meisjes dezelfde rechten hebben.

Nila was al eerder in het Jeugdjournaal om te vertellen over haar protest. Hier kun je dat terugkijken:

Nila protesteert tegen een zangverbod voor meisjes

Bekijk ook