Medailleregen in Tokio: 4x goud, 4x zilver en 5x brons voor paralympiërs

De Nederlandse ploeg op de Paralympische Spelen gaat lekker. Ze wonnen vandaag al 13 medailles: 4x goud, 4x zilver en 5x brons.

Goud, tennis

Diede de Groot laat weer zien dat ze de allerbeste rolstoeltennisser van de wereld is. Ze wint de finale en pakt goud! Morgen heeft ze nog een kans op een gouden medaille, dan staat ze in de finale van het dubbelspel.

Goud, atletiek

Een van de andere gouden medailles is voor Marlène van Gansewinkel. Zij werd eerste op de 100 meter.

Goud, zwemmen

Zwemster Chantalle Zijderveld was de snelste op de 200 meter wisselslag. Ze zwom ook nog eens een wereldrecord!

Dit was de laatste race van mijn carrière, die wil ik goed afsluiten. En dat is gelukt.
Chantalle Zijderveld

Goud, wielrennen

Wielrenner Vincent ter Schure en zijn piloot Timo Fransen hebben ook een gouden medaille veroverd. Zij kwamen als eerste over de streep tijdens de wegwedstrijd voor atleten die slechtziend of blind zijn.

Vincent ter Schure en zijn piloot Timo Fransen komen over de finish

Zilver, wielrennen

Het duo was sneller dan de Nederlandse Tristan Bangma en Patrick Bos. Zij kwamen als tweede over de finish en winnen dus zilver.

Zilver, zwemmen

Bij zwemmen zijn twee zilveren medailles gehaald. Liesette Bruinsma werd tweede op de 100 meter vrije slag, en Olivier Hendriks op de 400 meter.

Zilver, atletiek

Ook Noëlle Roorda won zilver. De speelwerpster gooide haar speer 40,06 meter voor haar uit: een persoonlijk record.

Ik kan niet meer stoppen met glimlachen.
Noëlle Roorda, speerwerpster

Brons, tennis

Rolstoeltennissers Tom Egberink en Maikel Scheffers hebben in het dubbelspel een bronzen medaille gewonnen. Tennisser Niels Vink won ook brons, maar dan bij het enkelspel van de quads.

Brons, wielrennen

Daniel Abraham Gebru werd ook derde. Hij stapte vannacht op de fiets voor de wegwedstrijd en finishte achter de Franse Kévin Le Cunff en Jegeor Dementjev uit Oekraïne.

Brons, zwemmen

Lisa Kruger en Bas Takken hebben allebei een bronzen medaille gewonnen op de 200 meter wisselslag. Lisa leek tweede te worden, maar tikte uiteindelijk als derde aan.