Oranje verslaat Montenegro met 4-0

Het Nederlands elftal weet weer wat winnen is. Na de uitschakeling op het EK en het gelijkspel tegen Noorwegen won Oranje met 4-0 van Montenegro. De wedstrijd hoort bij de kwalificatie voor het WK voetbal in 2022.

Het Nederlands elftal begon slecht aan de wedstrijd, maar ging steeds beter spelen. Aan het eind van de eerste helft kreeg Oranje een penalty. Memphis Depay twijfelde niet en schoot hard raak.

Tweede helft

Na rust ging Nederland door met aanvallen. Door goals van opnieuw Depay, Wijnaldum en Gakpo won Oranje uiteindelijk ruim.

Bekijk de samenvatting van Nederland - Montenegro

Bondscoach Louis van Gaal vertelde na de wedstijd dat hij niet tevreden was met de eerste vijftien minuten van zijn ploeg. Maar daarna zag hij dat Oranje steeds beter ging spelen.

De eerste vijftien minuten leken we wel stress te hebben. Daarna hebben we ze helemaal weggespeeld.
Louis van Gaal, bondscoach

Dinsdag moet het Nederlands elftal weer spelen. In Amsterdam is Turkije dan de tegenstander. Die wedstrijd is erg belangrijk, omdat Nederland bij een overwinning weer eerste staat in de kwalificatie-poule.